Obavijest za roditelje – COVID 19

Poštovani roditelji/skrbnici,

29.travnja 2020. godine Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je dokument pod nazivom „Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu“.

Donijete Upute prethode 3. fazi plana Vlade Republike Hrvatske za ublažavanje mjera uvedenih zbog suzbijanja pandemije koronavirusa, najavljenoj za 11. svibnja.

Najvažnije odrednice Uputa HZJZ-a koje se odnose na dječje vrtiće su sljedeće:

  1. Boravak u vrtićima potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom, odnosno kućanstvo,
  2. Preporučuje se ostanak kod kuće djece i djelatnika s određenim kroničnim bolestima, kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju kroničnu bolest ili su starije životne dobi (65 i više godina),
  3. Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati kako bi se u vrtiću moglo poštivati mjere fizičkog razmaka.

Više o preporučenim mjerama, postupcima i uvjetima koje predškolska ustanova treba zadovoljiti kako bi se povećala sigurnost djece i djelatnika u vrtiću, molimo, pažljivo pročitajte u dokumentu Uputa te shodno tome i realnoj obiteljskoj situaciji odlučite o tome hoćete li Vaše dijete prijaviti za dolazak u vrtić ili ne.

Sukladno uputama, odgojno-obrazovne skupine mogu imati najviše 9 djece. Nakon formiranja skupina i početka rada 11. svibnja 2020., nova se djeca neće primati u skupinu daljnjih 14 dana (uključujući neradne dane), to znači do 24. svibnja 2020. godine.

Obrazac pisane izjave u obvezi je potpisati svaki roditelj čije će dijete biti prijavljeno za dolazak u vrtić.

To znači da roditelji moraju potvrditi kako je dijete zdravo, što znači:

  1. Da nema povišenu tjelesnu temperaturu,
  2. Da nema respiratornih simptoma,
  3. Kako nije bilo u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 niti je pod sumnjom da bi moglo biti zaraženo ovom bolešću,
  4. Da trebaju potvrditi kako oba roditelja rade i nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djeteta i kako su upoznati s Uputama HZJZ-a u cjelini.

Obrazac izjave možete podignuti i ispuniti klikom na sljedeću poveznicu:

IZJAVA

Potpisanu izjavu potrebno je donijeti u Dječji vrtić Bubamara Gornje Bazje do petka, 8. svibnja u 12 sati.

Molimo roditelje da uz izjavu u vrtić donesu i ruksak sa stvarima koje će djetetu dostajati za cijeli tjedan te da se obvezno prije dolaska najave na broj: 099/ 361-3473.

Izjava

Upute HZJZ

Povezane vijesti