Dječji vrtić „Bubamara“ Gornje Bazje u posjeti tvornici Šafram Turanovac

Djeca dječjeg vrtića „Bubamara“ Gornje Bazje, skupina „Kockice“ i program predškolske posjetili su Tvornicu Šafram Turanovac gdje su uz stručno vodstvo gospodina Željka prošli po svim pogonima Tvornice i upoznali njenu djelatnost. Već pri samom dolasku djecu su iznenadila zaštitna odjeća, kape i nazuvci, te potaknula njihov interes.

„Zašto imamo kape i ovo na nogama?“ i tako su saznali koliko je važno korištenje kape i nazuvaka u pogonima sa prehrambenim proizvodima jer tako održavamo higijenu tih prostora i smanjujemo mogućnost unosa prljavštine s vanjskih površina i naše kose.
Prošetali smo po velikim halama u kojima se skladište sirovine za preradu i vidjeli strojeve za mljevenje.

Prepoznali smo i neke mirise poput mljevene crvene paprike, a svakako je većina djece prepoznala i miris mljevenog bibera te su neki zaključili: „Tu je zrak jako ljut!“
U razgledanju uskladištenih proizvoda i ambalaža za pakiranje, neka djeca su pročitala nazive : kristalni šećer, mak, kim, slatka paprika… , a neke od proizvoda su prepoznali iz vlastitog kućanstva.

Posebno zanimljivo je bilo u pogonu pakiranja gdje su djeca promatrala put pakiranja proizvoda u vrećice, njihovo zatvaranje i pakiranje u kutije. Za kraj vidjeli smo halu iz koje se svi proizvode utovaruju u kombije ili kamione i odlaze do naših trgovina gdje ih možemo kupiti.

Ciljevi ovog posjeta su bili:

– upoznati djecu sa proizvodima koje svako domaćinstvo koristi, a dolaze iz naše okolice
-iskustveno učenje, djeca su imala priliku vidjeti, čuti i doživjeti proces proizvodnje prehrambenih proizvoda na stvarnom mjestu,
-spoznaju koliko je važno da brinuti o higijeni i kvaliteti prehrambenih proizvoda,
-pružiti djeci novo iskustvo koje potiče učenje, razvoj osjetila, maštu i svijest o okolini

Prije nego što smo krenuli prema našem vrtiću, djeca su s radošću primila poklon paketiće koje je za njih pripremila Tvornica Šafram Turanovac.

Zahvaljujemo ljubaznom timu i svim djelatnicima Tvornice Šafram Turanovac na vremenu koje su odvojili za nas i obogatili nas jednim novim iskustvom i znanjam.

Povezane vijesti